top of page
PHOTO-2023-11-02-17-25-00.jpg

Wie zijn wij

Het bestuur
20180221_230227_edited.jpg

Irma Noordhoek (Directrice)

Velen van jullie kennen mij al. Ik ben Irma, directeur op deze kinderboerderij. Ik ben ook nog 3 dagen per week werkzaam als leerkracht op Talententuin Maastricht. Met veel liefde en plezier ga ik om met mens en dier. Paarden en pony's zijn al sinds jaar en dag mijn passie. Diepe affectie voor en jarenlange ervaring met kinderen en dieren hebben er voor gezorgd dat ik deze geweldige baan op de kinderboerderij kan vervullen. 

20180221_205750_edited.jpg

Rob Noordhoek (Voorzitter) 

Medio 2014  werd ik door toenmalig wethouder Willems gevraagd het bestuur van de kinderboerderij over te nemen. Wat mij over de streep trok was het gegeven dat een relatief groot aantal vrijwilligers -ondanks de grote problemen op de boerderij-   de dieren zijn blijven verzorgen en het eten voor de dieren deels uit eigen zak hebben betaald. Gelukkig is dat inmiddels  verleden tijd. Bijkomende reden om in te stappen om een nieuw bestuur te vormen, was zeker ook dat ik iets heb met mensen die het moeilijk hebben en dieren geweldig vind. Ik hoop dat ik nog een tijdje bij onze boerderij betrokken kan blijven.

IMG_20121021_113307 pasfoto.jpg

Attie Engelbert (Penningmeester)
Mijn naam is Attie Engelbert en ben sinds oktober 2017 penningmeester van de kinderboerderij. Ik ben gepensioneerd en heb bijna 30 jaar gewerkt op een administratiekantoor afdeling financiën. Het geeft heel veel voldoening mee te werken aan de ontwikkeling van de Kinderboerderij. Voor zowel mens als dier zijn er veel verbeteringen tot stand gekomen. En er liggen nog veel plannen. Dat kost tijd en geld. En vooral het laatste, daar draait het allemaal om. Vooral de donaties zijn belangrijk. Als penningmeester kan ik tot nu toe tevreden zijn.

rolf sanderson_edited.jpg

Drs. Rolf Sanderson (Algemeen lid)

Mijn naam is Rolf Sanderson. Ik ben door Irma Noordhoek uitgenodigd om zitting te nemen in het bestuur van de kinderboerderij. Ons gedeelde enthousiasme voor de natuur, mens en het belang van het dier in relatie tot de mens maakt dat ik graag beschikbaar wil zijn. Een beetje management en bestuurservaring neem ik wel mee, maar daar ging het toch niet om. Ik ben door haar gevraagd omdat ik als psychotherapeut mogelijk een bijdrage zou kunnen leveren door mijn ervaring met mensen die om wat voor redenen dan ook moeite hebben in het contact met zichzelf, anderen en/of met de wereld om hen heen. Ik ben zelf van jongs af aan vertrouwd geraakt met de heilzame werking van de natuur, dieren en planten. En die vele waardevolle ervaringen zijn voor mij een rode draad gebleven in mijn leven en hebben ook in mijn werk op een of andere manier altijd een belangrijke rol gespeeld. De kinderboerderij is voor dan mij ook weer zo’n plek voor ontmoeting en verbinding, juist door toedoen van het werken en contact met dieren en planten, een ruimte voor eenieder om er zichzelf te mogen zijn.

IMG_2990.jpg

Geerte Courtens (Bestuurslid)
Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in dieren en mensen. Sinds oktober 2020 ben ik lid van het bestuur van de Kinderboerderij en vervul hier de functie van secretaris. In mijn dagelijkse leven werk ik bij welzijnstichting Trajekt. Kinderboerderij De Heeg is een mooie plek waar veel aandacht is voor de dieren en veel liefde voor de mensen die er werken. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij.

koos.jpg

Koos Smeets (Bestuurslid)

Sinds 2021 ben ik bestuurslid. Als net gepensioneerde dacht dat kan wel eens passen. Buiten bezig zijn, en werken met dieren en tussen mensen. Ik ben als vrijwilliger gestart en merkte dat er zeker op gebied van onderhoud van het terrein en opstallen nog veel te doen was. Daarnaast was ik erg ingenomen door de manier waarop hier met vrijwilligers werd omgegaan, met zoveel respect ook als je een dag wat minder kunt presteren. Mijn aandachtsgebied is het onderhoud van terrein en opstallen. We kiezen voor duurzame verbeteringen. Met veel ondersteuning van een fijne groep vrijwilligers werken we hier wekelijks aan. Dit zodat de boerderij een nog mooier plek wordt voor mens en dier.

ton.jpg

Niels (Leidinggevende)

Hoi! Ik ben Niels. Al sinds 2017, toen ik mijn middelbare school stage moest doen, werk ik hier op Kinder- en zorgboerderij De Heeg. Sinds 2020 ook als leiding. Doorgaans zul je mij op zondag zien en hier en daar op andere dagen van de week. Op zondagen geef ik ook vaak ponylesjes aan jonge kinderen en regelmatig houdt ik me bezig met het verzorgen en de behandeling plannen van zieke dieren. Dit past goed bij mijn opleiding: doordeweeks studeer ik namelijk aan de Universiteit van Utrecht Diergeneeskunde. 

De kinderboerderij is voor mij  en heel leerzame plek. Zo valt er regelmatig iets nieuws te leren over de behandeling van een of andere aandoening bij de dieren en hoe je goed omgaat met kinderen en met medewerkers waarmee we samen het werk moeten doen. Verder vind ik het heel leuk om het voortouw te nemen in verscheidene zaken rondom de verzorging en hierin met mijn kennis advies te geven. Dat is een uitdaging maar geeft mij  veel voldoening. Al met al is zondag dan ook een zeer leuke dag, dus kom zeker ook eens langs!

PHOTO-2023-12-08-18-23-25.jpg

Lieke (Leidinggevende)

Ik ben Lieke, leidinggevende op kinder- en zorgboerderij de Heeg. In 2021 ben ik als vrijwilliger op de boerderij begonnen. In eerste instantie één dagdeel in de week, maar dit beviel zo goed dat ik al snel twee dagen in de week op de boerderij te vinden was. Ik kan enorm genieten van het buiten zijn en van de dieren. Ook ben ik graag onder de mensen en sta ik graag voor anderen klaar.

Toen mij gevraagd werd of ik als leidinggevende wilde komen werken op de boerderij, heb ik hier geen moment over getwijfeld. Ondertussen werk ik ongeveer een jaar als leidinggevende en dit bevalt mij heel goed. Met mijn achtergrond in de psychologie en de opleiding dierenverzorging die ik momenteel volg, doe ik mijn best om er te zijn voor zowel mens als dier.

Ik geniet enorm van de gezellige, ontspannen sfeer op de boerderij en de diversiteit van de taken die ik uitvoer. Deze taken variëren van het verzorgen van de dieren, het aansturen en begeleiden van onze vrijwilligers en mensen in dagbesteding tot het ondersteunen bij kinderfeestjes en het klaarstaan voor alle bezoekers. Ik ben drie dagen in de week op de boerderij te vinden. Er is altijd wel iets te doen op de boerderij en de dieren vinden het altijd fijn om wat extra aandacht te krijgen, dus kom vooral eens langs om ze te aaien, te voeren of te knuffelen.

conia.jpg

Conia (Leidinggevende)

PHOTO-2023-11-02-17-43-16.jpg

Ton (Leidinggevende)

Ik ben Ton. In 2018 ben ik op de kinderboerderij begonnen toen ik op zoek was naar leuk vrijwilligerswerk om onder de mensen te komen en buiten te zijn. Ik voelde me nuttig en gewaardeerd, en ik ben me hier snel thuis gaan voelen. Inmiddels werk ik al jaren op de kinderboerderij. Het is fijn om deel uit te maken van zo'n bijzondere plek.

 

Ik ben graag bezig met de dieren. Het is leuk hoe ze allemaal een eigen karakter hebben. Iedereen die me kent weet dat de varkens mijn favoriet zijn. Het zijn slimme dieren die heerlijk kunnen luieren en genieten van aandacht, maar ook heel luidruchtig en dramatisch kunnen doen als ze hun zin niet krijgen.

 

Verder hou ik me bezig met verschillende zaken zoals werken in de moestuin, op de composthoop of met de schrikdraad. Voordat ik op de kinderboerderij begon had ik nog nooit met dit soort dingen gewerkt. Ik heb in de jaren heel veel geleerd en er is nog steeds veel om te leren. Zo maak ik altijd wat mee, geen dag is hetzelfde.

PHOTO-2023-12-08-15-33-09.jpg

Miranda (Leidinggevende)

Mijn naam is Miranda, en werk sinds 2012 op de boerderij. Gemiddeld ben ik er 4 dagen per week. Ik ben hier graag want ik hou van buiten en vooral ook van dieren.

In de jaren dat ik hier werk is de dagbesteding voor mensen uit de zorg flink gegroeid. Dat was voor mij ook wennen, van veel zelf doen is het nu ook meer samen doen of anderen leren hoe ze het moeten doen. 

We krijgen veel bezoek van kinderen en het is nog altijd leuk om te zien hoe kinderen hier genieten en leren van onze dieren. Op zaterdag begeleid ik vaak de kinderfeestjes, dan zie je hoe kinderen genieten van het knutselen, de speeltuin en de dieren.

Bezoekers komen ook met vragen over onze dieren en de verzorging ervan. Dan vind ik het leuk om daar iets over te vertellen.

De laatste tijd hebben we een aantal dierverblijven kunnen verbeteren, daar ben ik blij mee, dat dieren hier ruimte hebben en een goed onderkomen vind ik erg belangrijk. En als ik dan over de boerderij loop, denk ik, ja! de dieren hebben het hier goed.

312526303_5513295398765219_724054936721071544_n.jpg

Annemijn (Leidinggevende)

Hallo, ik ben Annemijn, en ik ben sinds het begin van dit jaar met veel enthousiasme werkzaam bij Kinder- en Zorgboerderij De Heeg. Het is voor mij een waar genoegen om deel uit te maken van deze bijzondere plek, waar zorg, natuur en gemeenschap samenkomen.

De diversiteit van mijn werkzaamheden spreekt mij enorm aan. Geen dag is hetzelfde en dat maakt mijn werk zo boeiend. Van het verzorgen van de dieren tot het onderhouden van de moestuin, en van het begeleiden van activiteiten tot het ondersteunen van de vrijwilligers, elke taak brengt zijn eigen uitdagingen en voldoening met zich mee.

Een van de hoogtepunten van mijn werk is het contact met de dieren. Ik voel me verbonden met elk dier op onze boerderij en geniet van de interactie en het verzorgen van onze gevederde en harige vrienden. Het is prachtig om te zien hoe ze bijdragen aan het welzijn van onze bezoekers en vrijwilligers.

Het buiten zijn is een aspect van mijn werk dat ik enorm koester. De frisse lucht, het groen om ons heen en de geluiden van de natuur dragen bij aan een rustgevende en inspirerende werkomgeving. Bovendien biedt het buiten zijn talloze mogelijkheden voor educatieve en therapeutische activiteiten.

Een ander aspect van mijn werk waar ik veel voldoening uit haal, is het begeleiden en ondersteunen van onze vrijwilligers. Samen vormen we een hechte gemeenschap die zich inzet voor het welzijn van anderen en de natuur. Het is geweldig om te zien hoe iedereen zijn steentje bijdraagt en hoe we samen groeien en leren.

bottom of page