Kinderboerderij de Heeg is 6 hectare groot en een perfecte plek voor kinderen en volwassenen om van de natuur te genieten en te ontspannen. De kinderboerderij beschikt over een natuurspeeltuin, verschillende dierenweides, een knuffelweide, knuffel-stallen, een vlindertuin met kikker- en salamandervijvertje.

Onze kinderboerderij heeft een gevarieerd dierenbestand. Deze variëren van kleine muisjes tot onze grootste bewoners, de pony’s en paarden.

Voor onze jonge bezoekers worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd.

Ze mogen dan o.a. meehelpen de dieren te verzorgen. Zo zijn er meehelp-dagen, worden er kinderfeestjes en jaarlijks terugkerende activiteiten zoals het Schaapscheerdersfeest georganiseerd.

De kinderboerderij is 7 dagen per week open.

De kinderboerderij beschikt over het door de gezondheidsdienst voor dieren uitgereikte keurmerk Zoönose en is aangesloten bij de vereniging van speciale schapenrassen en de Kune Kune vereniging Nederland.

Kinderboerderij de Heeg is door de jaren heen een geliefde plek voor vele inwoners van de gemeente Maastricht en omstreken geworden.

Helaas is de kinderboerderij door de jaren heen verouderd en voldoet helaas niet meer aan de eisen en regelgeving anno 2019.

Het is van belang dat dit mooie en rustige stukje Maastricht niet verloren gaat. Dit betekent echter wel dat de kinderboerderij in de huidige opzet niet optimaal kan functioneren en veranderingen noodzakelijk zijn. De noodzaak van de verandering is er en er wordt ingezet op een kinderboerderij vóór en dóór de samenleving.

De algemene doelstellingen zullen zijn:

  • Het houden van (landbouw) huisdieren en dierenwelzijn;
  • De betekenis van het (landbouw)huisdier voor de mens, met name voeding;
  • De invloed van het (landbouw)huisdier op natuur en landschap;
  • De waarde van met elkaar dichtbij huis recreëren in een duurzame groene omgeving;
  • De invloed en het belang van actieve vrijwilligers;
  • De therapeutische werking van het meewerken op een kinderboerderij;

De bevordering van sociale en culturele integratie