Onze Dieren

Op deze pagina's stellen we jullie onze dieren voor. Wil je ze persoonlijk ontmoeten? Kom dan eens voorbij! 

Onze Kune Kunes: Isa en Bella

Mogen wij aan jullie voorstellen onze Kune Kunes Isa en Bella! Twee hele ondeugende en gezellige varkentjes. Ze doen vooral waar ze zelf zin in hebben. Alleen als er eten in de buurt is klaar staat luisteren ze heel erg goed!

Wat meer info over Kune Kunes?

Kune kunes (Maori voor Dik en Rond) hebben een opvallend uiterlijk, het zijn vrij kleine varkens met korte pootjes, een compact rond lijf en een korte opstaande neus. Bijzonder voor dit ras zijn de pire pire (lelletjes) aan de onderkaak. Niet alle Kune Kunes hebben pire en ze vallen ook wel eens af als ze oud worden.

Kune kunes zijn er in allerlei kleuren van ginger (oranjebruin) ,ginger/zwart, zwart/wit , bruimn tot creme. Deze varkens zijn goedaardig, vriendelijk en rustig. Ze varkens genieten van gezelschap van mensen. Het zachtaardige karakter en hun klein formaat maakt ze dan ook zeer geschikt voor zorgboerderijen, kinderboerderijen en gezinnen met kinderen. We hebben op onze boerderij twee zeugen waar we in het vroege voorjaar kleine biggetjes van hopen te krijgen (en moet je in dat videotje zien hoe lief ze zijn als ze klein zijn - die wil je toch zeker ook komen bekijken?).