Wie zijn wij?

Het Bestuur

Rob Noordhoek (Voorzitter)

In 2014 heb ik met de voormalige penningmeester van het Buurtplatform De Heeg op verzoek van wethouder A. Willems en het toenmalige bestuur van de kinderboerderij een bedrijfsonderzoek ingesteld naar de bestuurlijke en financiële toestand van de kinderboerderij. Na het bedrijfsonderzoek werd ik door wethouder Willems gevraagd het bestuur van de kinderboerderij over te nemen. Wat mij over de streep trok was het gegeven dat een relatief groot aantal vrijwilligers -ondanks de grote problemen op de boerderij-   de dieren zijn blijven verzorgen en het eten voor de dieren deels uit eigen zak hebben betaald. Ook bleek dat een aantal vrijwilligers ten onrechte problemen hadden met hun uitkeringsinstantie en hulp nodig hadden. Die hulp wilde ik hen geven op basis van mijn overtuigingen. Bijkomende reden was dat ik iets heb met mensen die het moeilijk hebben en dieren geweldig vind.

 

Attie Engelbert (Penningmeester)

Men zocht iemand voor de administratie en ik heb toen aangeboden dat ik dit wel wilde doen. Groot was mijn verbazing dat ik als penningmeester werd aangesteld. Even heb ik geaarzeld, maar ben achteraf blij dat ik dit geaccepteerd heb. De opzet van de boerderij vind ik geweldig. De dieren hebben veel ruimte en worden goed verzorgd. Ook is een belangrijke reden om onze best te doen, dat we daarmee de mensen (vrijwilligers) een bevredigend gevoel van eigenwaarde te geven. Tevens kunnen zij die de boerderij bezoeken dit vrijblijvend doen, zonder dat dit verplichtingen geeft. Men hoeft bijvoorbeeld geen portemonnee te trekken.

Drs. Rolf Sanderson (Algemeen lid)

Mijn naam is Rolf Sanderson. Ik ben door Irma Noordhoek uitgenodigd om zitting te nemen in het bestuur van de kinderboerderij. Ons gedeelde enthousiasme voor de natuur, mens en het belang van het dier in relatie tot de mens maakt dat ik graag beschikbaar wil zijn. Een beetje management en bestuurservaring neem ik wel mee, maar daar ging het toch niet om. Ik ben door haar gevraagd omdat ik als psychotherapeut mogelijk een bijdrage zou kunnen leveren door mijn ervaring met mensen die om wat voor redenen dan ook moeite hebben in het contact met zichzelf, anderen en/of met de wereld om hen heen. Ik ben zelf van jongs af aan vertrouwd geraakt met de heilzame werking van de natuur, dieren en planten. En die vele waardevolle ervaringen zijn voor mij een rode draad gebleven in mijn leven en hebben ook in mijn werk op een of andere manier altijd een belangrijke rol gespeeld. De kinderboerderij is voor dan mij ook weer zo’n plek voor ontmoeting en verbinding, juist door toedoen van het werken en contact met dieren en planten, een ruimte voor eenieder om er zichzelf te mogen zijn.

 

Geerte Courtens (Secretaris)

Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in dieren en mensen. Sinds oktober 2020 ben ik lid van het bestuur van de Kinderboerderij en vervul hier de functie van secretaris. In mijn dagelijkse leven werk ik bij welzijnstichting Trajekt. Kinderboerderij De Heeg is een mooie plek waar veel aandacht is voor de dieren en veel liefde voor de mensen die er werken. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij.

 

Algemeen bestuurslid : Marij Geelen

Algemeen bestuurslid: Koos Smeets

 

Irma Noordhoek (Directeur)

Velen van jullie kennen mij al. Ik ben Irma, directeur op deze kinderboerderij. Ik ben ook nog 3 dagen per week werkzaam als leerkracht op Talententuin Maastricht. Met veel liefde en plezier ga ik om met mens en dier.

Paarden en pony's zijn al sinds jaar en dag mijn passie.

Diepe affectie voor en jarenlange ervaring met kinderen en dieren hebben er voor gezorgd dat ik deze geweldige baan op de kinderboerderij kan vervullen.