top of page
Geitjes bij band.jpg

Over ons

Gelegen in Maastricht met 6 hectare prachtige grond ligt Kinder- en zorgboerderij De Heeg tegen woonwijk De Heeg aan. De kinderboerderij biedt de mogelijkheid om de het stedelijke van Maastricht even achter je te laten, zonder de stad te hoeven verlaten. Daarmee biedt de kinderboerderij voor je kinderen en jezelf de mogelijkheid om kennis te maken met land en dier. Onze Kinder- en zorgboerderij is gratis te bezoeken. 

Faciliteiten

Op Kinder- en zorgboerderij De Heeg vindt je, naast de dieren, een grote natuurspeeltuin, een blotevoetenpad, verschillende dierenweiden, stallen, een bijenhotspot en eendenvijver. 

Vergaderen in het groen

Ook bieden wij de mogelijkheid vergaderingen bij ons te organiseren middels een unieke vergaderlocatie met uitzicht over het volledige terrein. Neem contact met ons op met je wensen en voor de mogelijkheden.

Kinderfeestjes

Ook voor kinderfeestjes zijn we de ideale locatie waarbij we verschillende pakketten kunnen aanbieden.

Je kunt eigen hapjes en drankjes meenemen maar kunt dit uiteraard ook bij ons bestellen.

Heb je andere wensen, neem dan contact met ons zodat we kunnen zien wat we voor je kunnen betekenen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Boerderijwinkel

In onze winkel “de zeute inval” kan je terecht voor producten uit de streek, zoals verse appelsap, eieren van onze eigen kippen, honing en nog meer, maar ook om je bezoek aan de kinderboerderij nog meer smaak te geven. Ook zijn er voederzakjes te verkrijgen om de dieren te voeren.

Terras

Voor de boerderijwinkel is een klein terras waar je rustig kunt zitten met een hapje en een drankje.

Keurmerken

Wij beschikken over het door de Gezondheidsdienst voor dieren uitgereikte Keurmerk Zoönosen, zijn aangesloten bij de Vereniging van Speciale Schapenrassen en zijn lid van vSKBN.

 

Erkend leerbedrijf

Kinderboerderij De Heeg is een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat leerlingen bij ons stage kunnen komen lopen en verzekerd zijn van goede begeleiding. 

Duurzaamheid

Wij zijn een duurzame kinder- en zorgboerderij. We maken gebruik van regenwater voor bewatering van onze groentetuin en op de daken liggen zonnepanelen. Ook zijn we gasloos. Verder recyclen we hout, scheiden het afval en maken compost van eigen mest. In onze biologische groentetuin gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen. Ook zijn we een We-cycle inzamelpunt, zie beschrijving hieronder.

Wecycle

Heb je een oud en/of kapot electrisch apparaat of spaarlamp in huis? Lever deze in bij onze Wecycle-inleverpunt. Dit is niet het einde maar juist een nieuw begin! Door apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen kunnen weer nieuwe producten gemaakt worden. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom weer produceren. Vandaar de naam 'circulaire economie'.  Dus...kom inleveren bij de kinderboerderij!

Bereikbaarheid

De kinderboerderij is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. De kinderboerderij is rolstoelvriendelijk en er worden honden toegelaten op het erf.

bottom of page